Voorwaarden en FAQ’s
Antwoorden op al je vragen en onze voorwaarden

Alles wat je moet weten over de eAccounting Betaalkaart
Wil je weten hoe de eAccounting Betaalkaart werkt? Hier vind je de belangrijkste voorwaarden en antwoorden op veelgestelde vragen. Ontdek hoe je de kaart gebruikt, welke kosten van toepassing zijn en hoe je je uitgaven eenvoudig beheert.
Bekijk de FAQ hiernaast of neem contact met ons op voor meer informatie.
Voor onze eAccounting zakelijke rekening werken wij samen met Swan. Swan is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde betaaldiensten. De gelden worden ondergebracht bij BNP Paribas. Doordat de rekening wordt gekoppeld aan je boekhouding kun je alle mutaties zowel in je eAccounting Swan-omgeving als in je eAccounting boekhouding terugvinden.
Je start via de Swan omgeving het KYC-proces (know your customer proces) voor de aanvraag van je zakelijke eAccounting betaalrekening. Je logt dus voor de aanvraag van de betaalrekening in op de Swan omgeving en niet op de eAccounting omgeving. Tijdens dit aanvraag proces achterhaald Swan onder meer of jij bevoegd bent een rekening te openen namens je organisatie. Daarnaast doen ze een aantal aanvullende checks om andere zaken te controleren. Wanneer dit extra vragen oproept, ontvang je deze direct en kun je de informatie gemakkelijk aanleveren via een online portal. Het KYC-proces neemt normaal gesproken niet langer dan enkele dagen in beslag. Hoe complexer je juridische structuur, des te meer vragen te beantwoorden.
Bij de aanvraag van je rekening en na afronding van het KYC-proces ontvang je direct online een persoonlijk IBAN-rekeningnummer. Om te kunnen starten met het gebruiken van deze betaalrekening moet je eerst saldo storten. Dit bedrag staat direct op de door Swan verstrekte Nederlandse IBAN-rekening. Ook ontvang je kort na het openen van een rekening een Mastercard debitcard waarmee je in heel Europa betalingen kunt doen.
De aanvraag van de eAccounting zakelijke rekening is gratis. Er zijn ook geen maandelijkse vaste kosten aan verbonden. De enige kosten die in rekening worden gebracht zijn de transactiekosten. Deze zijn 0,15 eurocent per betaling. Ontvangsten op je zakelijke rekening zijn gratis.
Alle transactiekosten met betrekking tot je rekening en betalingsverkeer worden maandelijks direct van je eAccounting-rekening afgeschreven
De eAccounting betaalkaart is een debitcard. Dit betekent dat het niet mogelijk is om rood te staan. Je saldo is daarentegen altijd en direct beschikbaar en uiteraard alleen jij kunt hierover beschikken.
Nee, er wordt geen rentevergoeding betaald over je saldo.
Ja, je kunt per kaart instellen of er via een geldautomaat geld opgenomen mag worden. (cash withdrawal).
Ja, je moet minimaal 18 jaar zijn om een betaalrekening te kunnen openen.
Na ontvangst van jouw IBAN rekening kun je de bankkoppeling starten in eAccounting. Ga naar Instellingen > kas- en bankrekeningen en selecteer de nieuwe IBAN, start daar de bankkoppeling en volg de stappen die worden aangegeven.
Geen probleem, dan kan je de betaalkaart blijven gebruiken. Alleen brengen wij dan wel maandelijkse kosten in rekening voor het gebruik van de betaalkaart.
Ja, in eAccounting zijn 2 directe bankkoppelingen inbegrepen in de prijs. De eAccounting betaalkaart met Swan telt voor 1 koppeling.
Op het moment dat je een aanvraag doet, krijg je toegang tot een Swan omgeving. Daar kun je de aanvraag afhandelen en via een portal ook contact opnemen met de supportafdeling van Swan.
- Eenmalige aansluitkosten en aanvraag van de kaart is gratis
- Geen maandelijkse kosten
- Per transactie 0,15 eurocent
- SEPA incasso 0,15 cent
- Contant geld opnemen in NL en binnen de EU 1,- per transactie
- Internationaal betalingsverkeer: zie Swan-tarief
Ja als je internationaal geld overmaakt, moet de valuta worden omgerekend naar de valuta van de begunstigde, hetgeen extra kosten met zich meebrengt.
Zie hiervoor de swan-tarieven voor internationaal betalingsverkeer.
Swan is een Europese Fintech en levert technologie op het gebied van embedded finance. Het Banking-as-a-Service (BaaS)-platform maakt het mogelijk voor allerlei soorten bedrijven eenvoudig bancaire functies te integreren in hun eigen producten. Hierbij gaat het om producten zoals rekeningen, kaarten en betalingen. Swan is opgericht in 2019 en verwerkt maandelijks ruim 750 miljoen euro aan transacties en is actief in dertig Europese landen. Swan is een principal member van Mastercard en een gelicenseerde financiële instelling, gereguleerd door de Franse bankautoriteit (ACPR - Banque de France)
Swan heeft een e-geld licentie onder toezicht van de ACPR, die geldig is in de hele Europese Economische Ruimte (EER). Voor de uitgifte van lokale rekeningen werkt Swan nauw samen met lokale toezichthouders waaronder DNB in Nederland.
Swan geeft zijn eigen rekeningen uit. Om veiligheidsredenen worden alle gelden van rekeninghouders bewaard bij een bank die volledig gescheiden is van de eigen rekeningen van Swan. Hiervoor werkt Swan samen met BNP Paribas.
In het geval dat Swan failliet gaat, staat het geld veilig op deze BNP Paribas-rekening. Swan kan en zal nooit toegang krijgen tot het geld op deze rekening, omdat het geld van jou is. Dit geldt ook voor de investeerders van Swan.
In het geval dat de beschermende bank , BNP Paribas, failliet gaat, wordt elke rekeninghouder tot € 100.000 beschermd door het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution (FGDR), een Frans depositoverzekerings- en resolutiefonds dat zich uitstrekt tot rekeningen bij instellingen voor elektronisch geld.
In termen van financiële veiligheid is er geen veiliger plek dan een instelling met een EMI-vergunning, omdat het geld altijd 1-1 op de bewaarrekening staat en nooit zal worden belegd (in tegenstelling tot een gewone bank die zonder liquiditeit kan komen te zitten).
BNP Paribas S.A. is een van de grootste bankgroepen ter wereld. Het hoofdkantoor van de van oorsprong Franse bank staat in Parijs. De bank vloeit voort uit onder meer de oude Bank van Parijs en de Nederlanden en ontstond in 2000 door de fusie tussen Banque Nationale de Paris en Paribas. BNP Paribas heeft vestigingen in bijna 75 landen en heeft 184.000 medewerkers, waarvan de ruime meerderheid in Europa. Sinds BNP Paribas in 2009 het Belgische Fortis opkocht, is de bank de grootste bank van Europa gemeten naar beheerd vermogen en sinds 2010 de grootste bank ter wereld gemeten naar balanstotaal.
BNP Paribas vormt deel van de Euro Banking Association EBA. De EBA is een samenwerkingsverband van Europese Banken, gericht op het mogelijk maken van het betalingsverkeer binnen het Euro-gebied.